Werkwijze - Wat kun je verwachten?

Na de aanmelding, starten we met een intakegesprek. Tijdens dit gesprek kijken we samen naar je hulpvraag en is er tijd en ruimte om te ervaren of er een klik is. Dit is een belangrijke voorwaarde voor een positief en steunend therapeutisch/coachend contact. Tevens is er de mogelijkheid om vragen te stellen zodat eventuele onduidelijkheden, duidelijk worden en je verwachtingen ten aanzien van het traject en mij als psycholoog helder zijn.

Daarna stellen we een behandelplan op, die in het eerstvolgend gesprek wordt besproken. Dit geeft duidelijkheid en richting en maakt het makkelijker om te plannen. Vervolgens krijg je aan het einde van het gesprek de eerste (thuis)opdracht mee en is de start gemaakt.

Inschatting en duur van het traject

Hiernaast zal tijdens het intakegesprek een inschatting gemaakt worden met betrekking tot de vorm en (indien mogelijk) de duur van het traject. Meestal ligt het aantal gesprekken tussen de 5 en 25 en duren ze 60 minuten. De frequentie van de afspraken varieert van elke week of om de week. Na verloop van tijd (bij langere trajecten) met langere tussenpozen, totdat je het punt hebt bereikt dat je geen afspraken meer nodig hebt. Er wordt zoveel mogelijk afgestemd op jou persoonlijke wensen, capaciteiten en situatie.

Wil je vrijblijvend een afspraak maken of heb je een vraag? Neem dan gerust contact met ons op.